Jeg løb Paris halvmarathon – og fik ‘løberknæ’

I marts skulle jeg løbe halvmarathon i Paris. Det havde jeg glædet mig til i rigtig mange måneder, så da jeg en uge før ‘besteg’ Arthur’s Seat i Edinburgh og om aftenen kunne mærke, at jeg havde rimelig ondt i knæet, var jeg ikke helt tilfreds…

paris

Paris var fed, men jeg skulle have holdt mig til at gå rundt på sightseeing.

Alligevel valgte jeg at stile til start i Paris, men med tanken om, at jeg altså skulle udgå, hvis jeg fik for ondt i knæet. Da smerten begyndte at blive virkelig hardcore omkring kilometer 10 skulle jeg have holdt mig til planen og været udgået, men dum som jeg er fortsatte jeg. De næste 11 kilometer blev nogen af de værste minutter i mit liv – det gjorde simpelthen så vanvittigt ondt, at jeg nu ikke forstår, hvad der egentlig drev mig videre. Det var dumt.

Fast forward til september, hvor jeg endelig får min læge til at kigge på mit knæ. Forud er gået flere måneders pause og et knæ, der ikke havde det særlig godt, når jeg bevægede mig udenfor i løbeskoene. Min læge konstaterede ret hurtigt, at jeg havde fået det, der populært kaldes ‘løberknæ’ (læs mere om skaden her) og sendte mig videre til fysioterapi. Der var jeg forleden, hvor ‘fyssen’ hurtigt konstaterede, at jeg løber på min helt egen unikke og ganske dumme måde 😀 Jeg løber forfodsløb, men meget hoppende og det er hårdt for mit knæ. Jeg skal således arbejde med at tage meget mindre skridt – det er nok også derfor, jeg ikke har mærket særlig meget til knæet, når jeg har løbet på løbebånd.

Efter turen til fys smuttede jeg forbi Marathon Sport og købte nye løbesko. Efter kyndig vejledning valgte jeg et par Adidas Ultra Boost, som jeg må sige er det lækreste sko jeg nogensinde har haft på. Allerede nu efter et par ture i de sko og med mindre skridt føler jeg, det går meget bedre med knæet.

Kan kun anbefale andre at tage skader seriøst og få nogen til at kigge på dem – gerne inden der er gået et halvt år…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *