Proteinpulver Test – Det bedste proteinpulver

proteinpulver test af det bedsteEfter at jeg er begyndt at tage min træning seriøst, er jeg begyndt at indtage proteinpulver til morgenmad og efter styrketræning.

Jeg har testet flere typer proteinpulver, hvor især smagen kan variere markant. Her giver jeg mit bud på, hvor man køber det bedste proteinpulver. Løbekris.dk er egentlig en blog om løb, men jeg har tidligere gået meget op i styrketræning og behandler derfor dette populære emne i dette indlæg.

Proteinpulver smag og pris

For mig at se er smagen og prisen det vigtigste, når det kommer til køb af proteinpulver. Der er naturligvis også flere forskellige typer af proteinpulver (whey, soja, æg, kasein, ris osv). Min (uvidenskabelige) vurdering er dog, at de fleste almindelige idrætsudøvere kan holde sig til whey proteinpulver, der da også klart er det mest udbredte.

Proteinpulver kan både opløses med mælk og vand. Jeg bruger altid udelukkende vand. Min yndlingsproducent af proteinpulver er uden tvivl Bodylab.

Som nævnt udgør en proteinshake min morgenmad hver morgen og jeg har derfor altid minimum 2 forskellige smagsvarianter stående. Smagen på proteinpulver er naturligvis en subjektiv størrelse, men blandt de af mine venner, der træner og benytter sig at proteinshakes, er der bred enighed om, at Banan, Vanilje og Fersken/Appelsin er de bedste.

Særligt den med banan er forholdsvis mild i smagen, hvilket for mig er vigtigt, når jeg nu skal drikke en shake mindst en gang om dagen. Da jeg testede proteinpulver fra Nutramino (jordbær) havde jeg ofte svært ved at få den ned pga konsistensen. Her var tale om en proteinshake, der var en del tykkere end f.eks. shaken fra Bodylab.

Lidt sjovt, da pulver fra Bodylab er billigere end det fra Nutramino, men jeg foretrækker nu Bodylabs whey proteinpulver. Af det proteinpulver jeg har testet, er Bodylabs ganske enkelt det bedste og endda også det billigste.

Du kan se udvalget af proteinpulver og de mange smagsvarianter på www.bodylab.dk.

 proteinshake af proteinpulver

Bivirkninger ved proteinpulver?

Når man læser på nettet er der flere, der spørger om der kan være bivirkninger, når man indtager proteinpulver. Nu kan jeg, af gode grunde, kun tale på egne vejne, men jeg har aldrig oplevet nogen former for bivirkninger på trods af, at jeg flere dage om ugen indtager 2 proteinshakes om dagen.

Jeg har også hørt rygter om, at man kan få flere bumser/uren hud, når man indtager proteinpulver. Igen noget jeg ikke har oplevet – ikke, at jeg ikke har uren hud, men jeg skyder mere skylden på øl og pizza, som der selvfølgelig også altid skal være plads til 🙂

Hvorfor er proteinpulver så vigtigt?

Da jeg startede med at gå i fitnesscenter og min interesse for styrketræning startede, gik det hurtigt op for mig, hvor udbredt proteinpulver egentlig er. Før havde jeg egentlig tænkt, at det kun var noget, der blev brugt af dem, der virkelig træner igennem. Ikke desto mindre fandt jeg snart ud af, at rigtig mange, der styrketræner, benytter sig af proteinpulver.

Vi hører meget om, hvor vigtigt det er at få nok proteiner, og gerne gennem sin kost. Der skal skrues op for proteinerne, der er kroppens byggesten, og ned for kulhydraterne. Nu er dette jo en løbeblog og jeg træner på nuværende tidspunkt op til CPH Marathon ’15, så personligt har jeg skruet op for kulhydraterne igen. Da jeg styrketrænede fandt jeg dog hurtigt ud af, at man kommer langt med en kombination af hård træning og kost, der består af kød & grøntsager.

Jeg ved, at rigtig mange benytter en proteinshake blandet op med frosne bær som mellemmåltid. Her er det igen vigtigt, at man finder den rette smagsvariant eller vælger en, der er neutral i smagen. Det glimrende ved proteiner er, at de mætter fantastisk. En proteinshake kan derfor være god, hvis man har hang til usunde sager og forsøger at tabe sig.

Man kan ikke bruge proteinshakes til slankekur ala Nupo, men jeg vil anbefale alle, der prøver at tabe fedt at købe proteinpulver og tage en shake, når lækkersulten melder sig. Prøv at blende den neutrale smagsvariant fra Bodylab med frosne jordbær – det smager fremragende!

Opsummering:

Jeg anbefaler, at du køber proteinpulver online hos Bodylab. Du får markedets billigste priser og proteinpulver med god smag. Derudover har de særdeles hurtig levering, hvilket altid er et plus. Jeg har faktisk lige handlet der i dag og kan så forvente at have mine varer (pulver med Vanilje og Jordbær) i morgen eller overmorgen – det er lækkert!

I og med, at jeg løbetræner meget for tiden, bruger jeg primært proteiner til morgenmad, hvor jeg måske supplerer med en banan. Jeg hader morgenmad og har det godt med bare at drikke den. Jeg indtager den omkring kl 8 og er så fint kørende til kl 12, hvor jeg spiser en stor frokost.

Bruger du proteinpulver? Hvis ja, hvad er din yndlingssmag og hvor handler du?

2 tanker om "Proteinpulver Test – Det bedste proteinpulver"

 1. Klaus

  Tilslutter mig at proteinpulver fra nutramino er tykkere end bodylabs. Til gengæld er smagen en anelse bedre, når man benytter nutramino proteinpulver i deciderede shakes hvor der er fx blåbær i.

  Svar
  1. Løbekris Forfatter

   Hej Klaus

   Ja, der kan du måske have en pointe 🙂 Nutramino er i hvert fald kendt for lidt højere kvalitet..

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *